شستشوی لباس زیر
شستشوی لباس زیر
شستن لباس زیر یکی از ساده ترین کارهای روزانه به نظر میاد اما این مسئله مهم است که لباسها از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند. به دلیل تماس مستقیمی که لباس با پوست بدن دارد، انتخاب آن و نحوه شستشوی لباس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار
میباشد. در بین انواع مختلف لباس، لباس زیر از اهمیت بیشتری برخوردار است .
زیرا این نوع لباس با نواحی حساسی از بدن در تماس است. اهمیت لباس زیر و نقش آن در بهداشت فردی سبب شده تا شستن لباس زیر ، نحوه خاصی داشته باشد، به همین جهت برای تمیزی و رعایت نکاتی بهداشتی، بهتر است با نکات ضروری اصول شستن لباس زیر
بیشتر آشنا شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
اصول شستن لباس زیر
تماس مستقیم لباس زیر با اندامهای حساس بدن سبب شده تا احتمال انتقال آلودگی و عفونت از این طریق وجود داشته باشد و مورد توضیح داده شده به درستی نشاندهنده اهمیت تعویض به موقع لباس زیر و شستشوی صحیح لباس است. به منظور حفظ تمامی
نکات بهداشتی باید لباس زیر به صورت روزانه تعویض شود و بعد از تعویض هم لباس زیر استفاده شده شستشو داده شود. برای همین باید در هنگام انتخاب انواع لباس زیر مثلا خرید شورت قاعدگی که بسیار مهم است به این نکات توجه ویژه ایی کنید .
ناگفته نماند که زمان مناسب برای تعویض لباس زیر تا حدود زیادی به شرایط بدنی فرد هم بستگی دارد. به عنوان مثال؛ افرادی که به واسطه داشتن فعالیت بدنی ، شدید تعریق بیشتری دارند، بهتر است دو بار در روز لباس زیر خود را عوض کنند.
به منظور حفظ نکات بهداشتی بهتر است بعد از خرید لباس زیر و قبل از اولین بار استفاده از لباس زیر آن را بشویید.
برای حفظ کیفیت رنگ لباس زیر باید از شوینده ملایم استفاده کرد و لباسهای زیر را هم با توجه به رنگ تفکیک نموده و برای هر رنگ لباس از شوینده مناسب استفاده کنید.
نکته بعدی برای شستن لباس زیر توجه به نحوه شستشوی لباس زیر بوده و بهتر است لباس زیر را با دست بشویید و شستن لباس زیر با لباسشویی گزینه مناسبی نمیباشد.
در خصوص مضرات شستن لباسهای زیر با ماشین لباسشویی لازم به توضیح میباشد که ارتباط لباس زیر با ناحیه تناسلی سبب شده تا از این طریق امکان انتقال بیماریهای مختلف به واسطه لباس زیر وجود داشته باشد. بنابراین؛ اگر لباس زیر به همراه دیگر لباسها در
لباسشویی شسته شود، ممکن است عفونت یا آلودگی به دیگر البسه نیز نفوذ کند.
یا حتی ممکن است آلودگی به ماشین لباسشویی منتقل شود، یا بالعکس اگر لباس دیگری عفونت یا آلودگی داشته باشد، به واسطه شستشوی مشترک احتمال آلوده شدن لباس زیر و انتقال عفونت به بدن وجود دارد؛ بنابراین لباس زیر را جداگانه بشویید .
دمای آب مناسب برای شستن لباس زیر
آب مناسب برای شستشوی لباس زیر آب خنک بوده و بهتر است به همراه شوینده ملایم برای شستن لباس زیر از مقداری مایع نرمکننده هم استفاده کنید. توجه داشته باشید به هیچ عنوان برای شستشوی لباس زیر از مواد سفیدکننده مانند وایتکس استفاده نکنید.
بهترین روش برای خشک کردن لباس زیر هم این است که بلافاصله بعد از شستن لباس را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. برای خشک کردن لباس زیر و میکروب زدایی آن، میتوان از اتوی داغ هم استفاده کرد. هیچگاه لباس زیر زنانه، مردانه و بچگانه را با
یکدیگر نشویید!
شوینده مناسب برای شستن لباس زیر
در خصوص شوینده مناسب برای لکه بری لباس زیر، لازم به توضیح میباشد که برای شستن لباس زیر از پودرهای لباسشویی استفاده نکنید! بهترین روش شستشوی لباس زیر، شستن لباس با شویندههای ملایم نظیر شویندههای مایع و شامپو است. آبکشی لباس زیر هم
باید به دقت انجام شده و به نحوی آبکشی کنید که هیچگونه مایع شویندهای بر روی لباس باقی نماند.
روش صحیح ضد عفونی کردن لباس زیر
در توضیح نحوه صحیح شستشوی لباس زیر بهتر است به روش صحیح ضد عفونی کردن لباس زیر هم اشاره کنیم. برای جلوگیری از انتقال عفونت، ضد عفونی کردن لباس زیر بسیار مهم است، اما نباید از مواد شیمیایی ضد عفونیکننده استفاده شود!
بهترین روش و البته صحیحترین روش برای ضد عفونی کردن لباس زیر، استفاده از مواد ضد عفونیکننده طبیعی نظیر سرکه و جوش شیرین است. هنگام شستن لباس زیر (شست و شوی لباس زیر) مقداری سرکه یا جوش شیرین بر روی آن بریزید. خاصیت اسیدی این
مواد، لباس زیر را ضد عفونی میکند. در برخی موارد لباس زیر ممکن است لکه شود. این مورد بیشتر برای بانوان در ایام قاعدگی رخ میدهد. اگر بر روی لباس زیر سفید لکه به وجود آمده باشد، باز هم مجاز به استفاده از مواد سفیدکننده شیمیایی نیستید، زیرا این مواد
سبب بروز خارش و حساسیت پوستی میشوند.
برای لکه بری لباس زیر میتوان از ضد عفونیکنندههای طبیعی استفاده کرد. نحوه لکه زدایی لباس زیر به این صورت است که: مقداری آبلیمو طبیعی یا سرکه سفید را در آب حل کنید. البته به جای این مواد میتوان از جوش شیرین هم استفاده کرد. بعد از انحلال مواد در
آب لباس زیر را به مدت 30 دقیقه در محلول بخیسانید و سپس شسته و آبکشی کنید.
عوارض شستن شورت با وایتکس
لباس زیر دارای الیاف و بافت بسیار نرم و نازکی است که هر گونه ماده سفیدکننده شیمیایی مانند وایتکس تارو پود آن را از بین میبرد. همچنین این ماده برای شستشوی شورتهای رنگی نیز مناسب نیست و موجب از بین رفتن رنگ لباسهای زیر میشود. در صورت نیاز به سفیدکننده حتما از سفیدکنندههای بدون کلر استفادهکنید. در این صورت آسیبی به بافت شورتها وارد نمیشود.
شستشوی دستی لباس زیر
بهترین روش شستشوی لباس زیر ، شستشوی دستی لباس است؛ زیرا در این روش کمترین آسیب به بافت پارچه لباس وارد میشود. هنگام شستشوی دستی باید از آب ولرم استفاده کنید. برخی از افراد تصور میکنند، شستن لباس زیر با آب داغ سبب ضد عفونی شدن
لباس زیر میشود !
جنس تور و حریر نازک است و ممکن است در چرخش ماشین لباسشویی دچار آسیب شود. همچنین شستشوی لباس زیر زنانه ابری بهتر است به همان روش سنتی صورت گیرد تا کمترین آسیب به بافت لباس زیر وارد شود.
در این خصوص باید بدانید که آب داغ علاوه بر آسیب زدن به بافت لباس زیر، کیفیت آن را هم کاهش میدهد. لباس زیر را با آب خنک و ولرم شسته و از روشهای دیگر نظیر اتوی داغ، خشک کردن در معرض آفتاب و استفاده از ضد عفونیکنندههای طبیعی و… برای ضد
عفونی کردن آن استفاده کنید.
انداختن تمامی لباسهای زیر درون تشت و مشت و مال دادن آنها هم کار درستی نیست. لباسها را به صورت جداگانه و به آرامی بشویید. اگر لباس زیر به صورت روزانه تعویض شود لباس زیاد کثیف نمیشود، به این ترتیب برای شستن آن هم به فشار زیاد و مشت و
مال نیاز نیست. بعد از شستشو نوبت به آبکشی میرسد. لباس زیر را چندین مرتبه آبکشی کنید تا از باقی نماندن مواد شوینده بر روی بافت لباس مطمئن شوید .
بعد از شستن لباس زیر هم نوبت به خشک کردن آن میرسد . خشک کردن صحیح و توجه به نکاتی که در این مورد وجود دارد ، سبب میشود تا خشک کردن خود یک مرحله ضد عفونیکننده لباس زیر محسوب شود. لباس را به درستی در مقابل نور مستقیم آفتاب پهن
کنید تا خشک شود. خشک کردن لباس زیر در محیط بسته اصلاً کار درستی نیست!
-
شستشوی ماشینی
اگر حوصله یا زمان شستشوی لباس زیر به صورت دستی را ندارید میتوانید این کار را با استفاده از ماشین لباسشویی انجام دهید. تاثیر منفی این نوع شستشو بیشتر از نوع دستی است.
ما بسیاری از افراد ترجیح میدهند از روش ماشینی استفاده کنند. علت تاکید ما برای شستشوی لباس زیر به روش دستی این است که در برخی از مواقع باکتریها در داخل دیگ و دیگر قطعات لباسشویی تجمع میکنند و در هنگام شستشو به لباس زیر میچسبند.
بدین ترتیب اگرچه ظاهر لباس تمیز است اما از نظر بهداشتی وضعیت بدتری دارد . دلیل دیگر این است که برنامههای شستشو فشار بیشتری به بافت حساس لباس وارد میسازد و از عمر آن میکاهد.
تمیز نشدن لباس در لباسشویی از دیگر دلایل تاکید ما بر شستشوی دستی لباس زیر است. در صورت شستشوی لباسهای زیر مردانه و زنانه با استفاده از ماشین لباسشویی توصیه میشود نکات زیر را رعایت کنید تا کمترین آسیب به لباس وارد شود:
1.استفاده از کیسه شستشوی لباس زیر
این کیسهها به گونهای طراحی شدهاند که آب و مواد شوینده را از خود عبور میدهند اما از وارد شدن فشار بیش از حد دیگ به بافت پارچه جلوگیری مینماید.
همچنین از پیچیدن لباس زیر بر دیگر لباسهای موجود در داخل دیگ ممانعت میکند و دیگر سگک لباس زیر در سوراخهای دیگ گیر نخواهد کرد.
2.عدم شستشو لباس زیر با لباسهای زبر و خشن
در هنگام شستشوی لباس زیر در داخل ماشین لباسشویی، تنها لباسهای حساس و لطیف را در داخل دیگ بیندازید تا زمختی بافت باعث از بین رفتن بافت لباسها نشود.
3.انتخاب بهترین برنامه شستشو
بهترین برنامه شستشو برای لباس زیر زنانه و مردانه، برنامهای است که لباسهای شما را با کمترین و آرامترین چرخش دیگ بشوید و مدت زمان آن کمتر از 60 دقیقه باشد.
لازم به ذکر است که دمای آب نباید بیشتر از 40 درجه برود و دور خشک کن نیز نباید بالاتر از 800 دور در دقیقه باشد.
انتخاب بهترین شوینده برای شستشوی لباس زیر
بسیاری از افراد فرق بین پودر لباسشویی یا مایع لباسشویی را نمیدانند و از تاثیرات آن بر روی بافت پارچه و میزان تمیز شدن آن آگاه نیستند.
بهترین شوینده لباس خصوصا لباس زیر مردانه و زنانه شویندهای است که با تمیزکنندگی متوسط رو به عالی، بالاترین حلالیت در آب را داشته باشد و کمترین حساسیت پوستی را ایجاد کند.
به همین دلیل پیشنهاد ما به شما برای شستشوی لباس زیر شوینده مایع است که به طور معمول برای شستشوی ماشینی و دستی تولید میشوند و کمترین آسیب را به پوست و قطعات لباسشویی میزنند.
روش صحیح شستن سوتین زنانه :
در ابتدا به نحوه شستشوی صحیح سوتین ها می پردازیم. سوتین ها حفظ کننده حالت و ایستایی سینه ها هستند و اگر خود فرم خوبی نداشته باشند، نمی توانند تنخور خوبی برای شما هم داشته باشند. یکی از دلایل عمده از دست رفتن فرم سوتین ها، شستشوی نامناسب و اشتباه آن
هاست.
استفاده از ماشین لباسشویی برای شستشوی لباس ها با دوخت ظریف یا دارای پد های اسفنجی، به دلیل چرخش های زیاد ماشین لباسشویی بخصوص در حالت خشک کن، می تواند سبب دفرمه شدن آن ها شود. اسفنج سوتین های دارای پد با فرم خاص هلالی ساخته شده است که
سینه ها را گرد و خوش فرم نشان می دهد. اما از سوی دیگر در صورتی که تاب و کجی حتی در اندازه های کوچک در اسفنج سوتین به وجود بیاید، از زیر لباس های شما مشخص بوده و تنخوری نامناسب پیدا می کند.
شستشوی لباس ها با آب داغ یکی از مهم ترین دلایل کم شدن خاصیت کشسانی آن هاست که سبب شل شدن سوتین و ناکارآمدی آن می شود. آب داغ بر فرم اسفنج سوتین ها هم تاثیر می گذارد و می تواند موجب دفرمگی دائمی آن ها شود.
سوتین را اتو نکنید
برای خشک کردن سوتین پس از شستشو هرگز از اتو یا سشوار یا دیگر وسایل گرمایشی نظیر بخاری یا شوفاژ استفاده نکنید. استفاده از این گونه وسایل، سبب شل شدن و کم شدن خاصیت الاستیکی، دفرمه شدن پد های سوتین و یا حتی سوختن آن ها می شود. در مورد بعضی از جنس
ها حتی نیاز به احتیاط بیشتری است، مانند جنس های ابریشمی، نخ های طبیعی و نازک یا الیاف تماما مصنوعی. این گونه الیاف در تماس مستقیم با گرما به راحتی آسیب می بینند.
بنابراین حتی اگر در پوشیدن سوتین عجله دارید، هرگز برای خشک کردن آن از وسایل گفته شده مخصوصا اتو استفاده نکنید و اجازه دهید در هوای آزاد خشک شود.